2011. március 23., szerda

Gymkhana autót építettem

Még széria 120-as motorral Szentkirályszabadján (kategória II. hely)

Speed Kupán Kakucson - csak látványosan (kategória I. hely)
Kedves olvasók!
Tudom és szánom - bánom, hogy a rallycross motor építése C vágányra került, ígérem a jövő héten folytatódik - de össze kellett raknom egy Skodát gymkhanára. A hétvégi Carstyling tuning show keretein belül kerül megrendezésre ugyanis a hazai sportág alapító show, amire a szervezők meghívtak.
A történet februárra nyúlik vissza, a lényeg, hogy igent mondtam, látva, hogy külön kategória van kiírva far és közép motoros autóknak - nem kell az orrmotor/hátsókerék hajtású BMW-kel küzdeni, amelyek valljuk be jobb     hajtáselrendezéssel bírnak eme sporthoz.
Persze a hivatalos nevezési listán egyedül én szerepelek ilyen autóval, így a nagy köbcentis BMW-k Mercedesek és Fordok ellen kell küzdeni a kicsi 1.3-mal, mint a papírtigris.
Szóval, kellett egy alap autó, az egyes számú "bérLR"-t hazahoztam Kakucsringről és megpróbáltam Csipkerózsika álmából feléleszteni röpke egy hét alatt.
Átkerült a Beja tavaly használt versenymotorja, egy kisebb vezérműtengellyel párosítva, hogy kicsit alacsonyabbra hozzuk a nyomatékmaximumot. A GTI gyújtás maradt a Bejában, a régi megszakítóssal fogunk üzemelni a hétvégén, aztán beteszek egy Favorit elektronikus gyújtást.
A kormányzárat és gyújtáskapcsolót eltávolítottam, a helyét egy kapcsolós - gombos indítópanel vette át fokozva a verseny feelinget, míg a három év alatt szerzett felületi sérüléseket jótékony fehér festékkel próbáltam meg eltüntetni.
A lényeg, hogy ma akartam kipróbálni mennyire sikerül helyben forogni és 360-as kört rajzolni a hátsó Barumokkal, de ehelyett vízvezeték szerelőt kellett játszanom - a hűtőközeg feltöltésekor a bal oldali alsó hűtőcső hátul folyni kezdett - betoldottam egy gumicsövet, feltöltés újra, a jobb oldali alsó hűtőcső folyni kezdett alul - betoldottam egy gumicsövet - feltöltés újra indul - a hűtő folyni kezdett - elegem lett 19:38-kor és kiálltam a garázsból, most kint szipog Sanyi mellett.
Holnap hűtőcsere és ki tudja mi jön még elő az "LR"-ből...
Természetesen bármi lesz is, beszámolok a kiruccanásról, aztán ismét nekiállok Bejának, mert indul a rallycross szezon - a múlt hétvégén volt szakági és minimumvizsga (sikerült :-) - április 25.-én Máriapócson a Rabócsiringen!!!!!!!!!!!