2010. október 29., péntek

Oltimershow 2010 - főszerepben az öregek

Az év veterános kiállítása volt a Syma csarnokban (okt. 22-24 között), szerintem messze jobb, mint az OT EXPO volt tavasszal a Vasúttörténeti parkban. Sikerült több autót is delegálnunk a rendezvényre az 1:1-es méretarányban, a kicsi 1:43-as járműveinkből Marekkel Gyula és Kramberger Vilmos barátommal kb. 260-at vittünk ki a vitrinünkbe - bekerült egy újonnan szerzett 130 LR is.
Mindig maradandó élmény amikor látom egy kiállítás épülését - szerda reggel vittük az első Skodát ki -, majd a látogatóktól hemzsegő csarnokot, aztán a kiürítést.
A kiállításról: a hazai veterános életen nem látszik a válság, újabb csodák kerülnek be az országba, illetve születnek újjá szekértő kezek alatt.
Sok szívemnek kedves jármű, illetve a Skoda Klubhoz, vagy Nosztalgia Klubhoz tartozó vas volt kiállítva és minden sarkon ismerősbe ütköztem.
A legjobb mégis az volt amikor a bámészkodók elismeréssel szóltak a négy Skodáról - Skoda Tudor 1948 - Rossal János, Skoda Octavia Combi 1969 - Lakos Tibor, Skoda 110L 1974 - Polgár Gyula/Tamás, Skoda Rapid Cabrio - Klippán József - és a kis 1:43-as diorámákról és modellekről.

1 megjegyzés:

  1. Rapid modell létezett egyátalán? Mármint kvázi arányos. Mert hiába keresek. Pedig igény vóna rá.
    Egyébként fasza a blog :D

    VálaszTörlés